Bewegen in Zwartewaterland

Informatie

Sinds juni 2011 is de functie ‘buurtsportcoach’ gestart in Zwartewaterland. Martijn Jansen uit Genemuiden en Denise Homminga uit Zwolle voeren de functie sindsdien uit.

De buurtsportcoach stimuleert een gezonde leefstijl bij alle bewoners van Zwartewaterland door de volgende sectoren te verbinden: Zorg, Welzijn, Sport, Onderwijs, Opvang, Kerk en Buurt.

De buurtsportcoaches werken in verschillende teams aan sportprojecten zoals ‘Kies je Sport’,  ‘Fun & Forget’, ‘Bewegen Werkt’, ‘Kids on the move’.
Zij werken hierin samen met de fysio’s, diëtisten, gewichtsconsulenten, jongerenwerkers, gemeente, ouderenconsulent, mantelzorgconsulent, orthopedagogen, scholen, sportverenigingen, kinderopvang, kerken, GGD, huisartsen en sportservice Overijssel.

De basisscholen in Zwartewaterland kunnen de buurtsportcoaches inhuren voor het geven van bewegingsonderwijs. Ook kunnen zij 7 weken gratis coaching ontvangen voor docenten tijdens de gymles. Met als gewenst resultaat, een kwaliteitsimpuls voor het bewegingsonderwijs.

De sportverenigingen kunnen een beroep doen op het gratis ondersteuningsaanbod van de buurtsportcoach. Bijvoorbeeld om nieuwe leden te werven, trainers te coachen of een vacature te delen. Met als doel dat de sportverenigingen vitaal blijven.

De bewoners in Zwartewaterland kunnen terecht bij de buurtsportcoaches voor gratis beweegadvies. Dit kan via de chat op facebook, sms/app, mail of telefoon.

Voor alle vragen over sport en bewegen zijn we bereikbaar.  De buurtsportcoaches kijken hoe zij of een andere partij jou verder kunnen helpen.

foto bsc'es

Toekomstige evenementen

 1. Kies je sport!

  8 oktober - 9 november
 2. Feestweek PIB

  8 oktober @ 09:00 - 12 oktober @ 11:00
 3. Kids on the move

  17 oktober 2018 - 8 maart 2019
 4. Fun & Forget

  7 november @ 14:00 - 17:00
 5. Fun & Forget

  9 november @ 19:00 - 22:00

Nieuws

Vacature – Gymnastiekvereniging ZGV

03 april 2018

De gymnastiekvereniging ZGV zoekt een trainer (m/v) voor 2 – 5 uur per week.  

Lees verder »

Thuisfit

03 mei 2017

Wat? Iedereen moet kunnen bewegen! Ook senioren die niet in staat zijn om buitenshuis te kunnen bewegen. Speciaal voor hen is het nieuwe project Thuisfit ontworpen. Samen met een getrainde vrijwilliger en een beweegprogramma wordt er elke week een half uurtje bewogen in uw eigen huiskamer. Dat gaat natuurlijk samen met een lekker kopje koffie! […]

Lees verder »