Bewegen in Zwartewaterland

Informatie

Sinds juni 2011 is de functie ‘buurtsportcoach’ gestart in Zwartewaterland. Martijn Jansen uit Genemuiden en Denise Homminga uit Zwolle voeren de functie sindsdien uit.

De buurtsportcoach stimuleert een gezonde leefstijl bij alle bewoners van Zwartewaterland door de volgende sectoren te verbinden: Zorg, Welzijn, Sport, Onderwijs, Opvang, Kerk en Buurt.

De buurtsportcoaches werken in verschillende teams aan sportprojecten zoals ‘Kies je Sport’,  ‘Fun & Forget’, ‘Bewegen Werkt’, ‘Kids on the move’.
Zij werken hierin samen met de fysio’s, diëtisten, gewichtsconsulenten, jongerenwerkers, gemeente, ouderenconsulent, mantelzorgconsulent, orthopedagogen, scholen, sportverenigingen, kinderopvang, kerken, GGD, huisartsen en sportservice Overijssel.

De basisscholen in Zwartewaterland kunnen de buurtsportcoaches inhuren voor het geven van bewegingsonderwijs. Ook kunnen zij 7 weken gratis coaching ontvangen voor docenten tijdens de gymles. Met als gewenst resultaat, een kwaliteitsimpuls voor het bewegingsonderwijs.

De sportverenigingen kunnen een beroep doen op het gratis ondersteuningsaanbod van de buurtsportcoach. Bijvoorbeeld om nieuwe leden te werven, trainers te coachen of een vacature te delen. Met als doel dat de sportverenigingen vitaal blijven.

De bewoners in Zwartewaterland kunnen terecht bij de buurtsportcoaches voor gratis beweegadvies. Dit kan via de chat op facebook, sms/app, mail of telefoon.

Voor alle vragen over sport en bewegen zijn we bereikbaar.  De buurtsportcoaches kijken hoe zij of een andere partij jou verder kunnen helpen.

foto bsc'es

Nieuws

De 10-kamp

31 maart 2020

10 activiteiten met een leuke combinatie tussen concentratie, conditie en kracht. Veel plezier! Klik hieronder en download de activiteit!

Lees verder »

Alle activiteiten gecanceld

16 maart 2020

Helaas moeten wij meedelen dat ook de buursportcoach t/m 1 juni alle activiteiten cancelt vanwege het coronavirus. Wij houden iedereen op deze website verder op de hoogte wanneer de activiteiten weer gaan starten.

Lees verder »

Nieuw! Ouder en kind gym in Hasselt

11 februari 2020

Elke maandag van 8.45 tot 9.30 uur in sporthal de Prinsenhof Voor wie is de les? Voor kinderen die zelfstandig kunnen lopen. De maximale leeftijd voor deze groep is 4 jaar. Elk kind neemt één papa/mama, of een oppas opa/oma mee om samen mee te bewegen. Hoe ziet de les er uit? Er wordt gestart […]

Lees verder »