Bewegen in Zwartewaterland

Informatie

Sinds juni 2011 is de functie ‘buurtsportcoach’ gestart in Zwartewaterland. Martijn Jansen uit Genemuiden en Denise Homminga uit Zwolle voeren de functie sindsdien uit.

De buurtsportcoach stimuleert een gezonde leefstijl bij alle bewoners van Zwartewaterland door de volgende sectoren te verbinden: Zorg, Welzijn, Sport, Onderwijs, Opvang, Kerk en Buurt.

De buurtsportcoaches werken in verschillende teams aan sportprojecten zoals ‘Kies je Sport’,  ‘Fun & Forget’, ‘Bewegen Werkt’, ‘Kids on the move’.
Zij werken hierin samen met de fysio’s, diëtisten, gewichtsconsulenten, jongerenwerkers, gemeente, ouderenconsulent, mantelzorgconsulent, orthopedagogen, scholen, sportverenigingen, kinderopvang, kerken, GGD, huisartsen en sportservice Overijssel.

De basisscholen in Zwartewaterland kunnen de buurtsportcoaches inhuren voor het geven van bewegingsonderwijs. Ook kunnen zij 7 weken gratis coaching ontvangen voor docenten tijdens de gymles. Met als gewenst resultaat, een kwaliteitsimpuls voor het bewegingsonderwijs.

De sportverenigingen kunnen een beroep doen op het gratis ondersteuningsaanbod van de buurtsportcoach. Bijvoorbeeld om nieuwe leden te werven, trainers te coachen of een vacature te delen. Met als doel dat de sportverenigingen vitaal blijven.

De bewoners in Zwartewaterland kunnen terecht bij de buurtsportcoaches voor gratis beweegadvies. Dit kan via de chat op facebook, sms/app, mail of telefoon.

Voor alle vragen over sport en bewegen zijn we bereikbaar.  De buurtsportcoaches kijken hoe zij of een andere partij jou verder kunnen helpen.

foto bsc'es

Toekomstige evenementen

  1. 7 dagenwaterchallenge

    21 september @ 12:00 - 28 september @ 12:00
  2. Kies je sport!

    19 oktober - 13 november

Nieuws

7dagenwaterchallenge!

11 september 2020

Al 212 deelnemers hebben zich ingeschreven voor de 7dagenwaterchallenge! Doe ook mee!

Lees verder »

Peutergym Zwartsluis

02 juli 2020

Alle(papa’s en mama’s van) peuters opgelet! Jullie kunnen weer lekker bewegen elke donderdagochtend in Zwartsluis

Lees verder »

Ouder en kind gym in Hasselt is weer gestart

11 februari 2020

Elke maandag van 8.45 tot 9.30 uur in sporthal de Prinsenhof. Voor wie is de les? Voor kinderen die zelfstandig kunnen lopen. De maximale leeftijd voor deze groep is 4 jaar. Elk kind neemt één papa/mama, of een oppas opa/oma mee om samen mee te bewegen. Hoe ziet de les er uit? Er wordt gestart […]

Lees verder »