Bewegen in Zwartewaterland

Informatie

Sinds juni 2011 is de functie ‘buurtsportcoach’ gestart in Zwartewaterland. Martijn Jansen uit Genemuiden en Denise Homminga uit Zwolle voeren de functie sindsdien uit.

De buurtsportcoach stimuleert een gezonde leefstijl bij alle bewoners van Zwartewaterland door de volgende sectoren te verbinden: Zorg, Welzijn, Sport, Onderwijs, Opvang, Kerk en Buurt.

De buurtsportcoaches werken in verschillende teams aan sportprojecten zoals ‘Kies je Sport’,  ‘Fun & Forget’, ‘Bewegen Werkt’, ‘Kids on the move’.
Zij werken hierin samen met de fysio’s, diëtisten, gewichtsconsulenten, jongerenwerkers, gemeente, ouderenconsulent, mantelzorgconsulent, orthopedagogen, scholen, sportverenigingen, kinderopvang, kerken, GGD, huisartsen en sportservice Overijssel.

De basisscholen in Zwartewaterland kunnen de buurtsportcoaches inhuren voor het geven van bewegingsonderwijs. Ook kunnen zij 7 weken gratis coaching ontvangen voor docenten tijdens de gymles. Met als gewenst resultaat, een kwaliteitsimpuls voor het bewegingsonderwijs.

De sportverenigingen kunnen een beroep doen op het gratis ondersteuningsaanbod van de buurtsportcoach. Bijvoorbeeld om nieuwe leden te werven, trainers te coachen of een vacature te delen. Met als doel dat de sportverenigingen vitaal blijven.

De bewoners in Zwartewaterland kunnen terecht bij de buurtsportcoaches voor gratis beweegadvies. Dit kan via de chat op facebook, sms/app, mail of telefoon.

Voor alle vragen over sport en bewegen zijn we bereikbaar.  De buurtsportcoaches kijken hoe zij of een andere partij jou verder kunnen helpen.

foto bsc'es

Toekomstige evenementen

  1. Fun & Forget (12-18 jaar)

    22 maart @ 19:00 - 21:30

Nieuws

Vacature Zweminstructeur Genemuiden

14 december 2018

Wat is er nou mooier voor vaders en moeders dan samen met hun baby te spatteren in het water? Lekker dichtbij hun kind, dat heerlijk ontspannen raakt door de warmte van het water. Of om peuters die helemaal gewend zijn aan het water uit te dagen met steeds moeilijkere oefeningen? Zie jij jezelf dit voortraject […]

Lees verder »

Tafeltennistrainer gezocht in Hasselt

29 oktober 2018

   

Lees verder »

Gezocht: invaltrainer bij ZGV in 2019

03 april 2018

De gymnastiekvereniging in Zwartsluis zoekt een invaltrainer voor 6 weken in februari en maart 2019! Het gaat om de volgende data: Maandag 4, 11 en 25 februari + 4, 11 en 18 maart Tijdstip: 17:45 tot 19:15 (het gaat om 2 lesuren) Locatie: Sporthal Agnietencollege in Zwartsluis Contact: Andrea van Dijk secretariaat ZGV 06-14542404 zgvsecretariaat@gmail.com […]

Lees verder »