Bewegen in Zwartewaterland

JOGG Zwartewaterland

 

Zwartewaterland is sinds maart 2019 officieel een JOGG gemeente geworden.  JOGG is een landelijke beweging, waarbij partners zich inzetten om gezond eten en bewegen voor jongeren (0- 18 jaar) gemakkelijk en aantrekkelijk te maken. Lokale partijen werken samen aan het creëren van een leefomgeving waarin jongeren gezond kunnen opgroeien.

Een gezonde jeugd begint bij de omgeving van een kind. Daarom focussen wij ons niet op het kind zelf, maar op de omgeving van het kind. Op wat thuis de norm is als het gaat om groente eten en wat ze in hun trommeltje mee naar school krijgen; of ze wel genoeg bewegen; wat ze zien in de media en of er ook iets gezonds te vinden is op het menu van de lokale sportkantine.

In JOGG-gemeenten maken JOGG-teams het verschil. Zij zorgen voor meer draagvlak in de lokale politiek en bevorderen publiek-private samenwerkingen. Samen met onze omgevingsspecialisten zetten zij zich dagelijks in om op duurzame wijze de leefomgeving van kinderen en jongeren gezonder te maken. Om zo gezond eten, sporten, genoeg bewegen en slapen de normaalste zaak van de wereld te maken.

In de eerste 6 maanden werken we aan een plan van aanpak hier in Zwartewaterland. Dat bedenken wij niet van achter ons bureau. Samen met lokale partijen bekijken we wat waar nodig is en waar energie en draagvlak is.  Managers en bestuurders zijn uitgenodigd voor een stakeholders bijeenkomst. Bij deze bijeenkomst hopen we informatie op te halen om mee te nemen in het plan van aanpak. In de eerste week van oktober verwachten we het plan te presenteren.

Voorbeelden van JOGG campagnes zijn: Drinkwater! Gratis Bewegen, Gewoon Doen! Slaap lekker, Team Fit- Gezonde Sportkantines, Groente, zet je tanden er in! The Dailey Mile. Ga voor meer informatie over JOGG campagnes naar de landelijke JOGG website:  www.jogg.nl

Wilt u weten wat u of uw organisatie kan betekenen voor de JOGG beweging of heeft u leuke activiteiten die aan dit doel kunnen bijdragen? Neem dan contact op met JOGG-regisseur Denise Homminga; d.homminga@zwartewaterland.nl; 06 44 47 45 00

 

 

Nieuws

Alle activiteiten gecanceld

16 maart 2020

Helaas moeten wij meedelen dat ook de buursportcoach t/m 1 juni alle activiteiten cancelt vanwege het coronavirus. Wij houden iedereen op deze website verder op de hoogte wanneer de activiteiten weer gaan starten.

Lees verder »

Nieuw! Ouder en kind gym in Hasselt

11 februari 2020

Elke maandag van 8.45 tot 9.30 uur in sporthal de Prinsenhof Voor wie is de les? Voor kinderen die zelfstandig kunnen lopen. De maximale leeftijd voor deze groep is 4 jaar. Elk kind neemt één papa/mama, of een oppas opa/oma mee om samen mee te bewegen. Hoe ziet de les er uit? Er wordt gestart […]

Lees verder »