Bewegen in Zwartewaterland

Coaching in het bewegingsonderwijs

Alle 17 basisscholen in Zwartewaterland kunnen de docenten die bevoegd zijn voor het geven van gym, kosteloos laten coachen door de buurtsportcoaches. Zodat de gymlessen uitdagend zijn en blijven en meer aansluiten op het niveau van de kinderen.

De buurtsportcoach coacht de docent gedurende 7 a 8 weken. De docenten worden één keer per week gecoacht. De buurtsportcoach komt voorafgaand aan de coachingsperiode langs op school om met de betreffende docent te bespreken wat er specifiek gecoacht moet worden.

Kort verslag van een gecoachte leerkracht door de buurtsportcoach Zwartewaterland:
Door alle tips en feedback kan ik nu nog veel meer uit het bewegingsonderwijs halen. Zo probeer je arrangementen niet alleen aan te passen voor zwakke bewegers, maar hielp de buurtsportcoach mij ook bij de uitdaging voor sterke bewegers. Het blijft niet bij oppervlakkig bewegingsonderwijs geven, maar de leerlingen krijgen nu veel kwaliteit binnen de gymles aangeboden. Dit is ook terug te zien in het gevarieerde aanbod uit verschillende leerlijnen. We zorgen ervoor dat IEDERE leerling mee kan doen! Ik had de coaching dan ook niet willen missen en kijk er met een fijn gevoel op terug!”

Meer informatie of aanmelden?
Neem contact op de buurtsportcoaches. 

Nieuws

Peutergym Zwartsluis

02 juli 2020

Alle(papa’s en mama’s van) peuters opgelet! Jullie kunnen weer lekker bewegen elke donderdagochtend in Zwartsluis

Lees verder »

Ouder en kind gym in Hasselt is weer gestart

11 februari 2020

Elke maandag van 8.45 tot 9.30 uur in sporthal de Prinsenhof. Voor wie is de les? Voor kinderen die zelfstandig kunnen lopen. De maximale leeftijd voor deze groep is 4 jaar. Elk kind neemt één papa/mama, of een oppas opa/oma mee om samen mee te bewegen. Hoe ziet de les er uit? Er wordt gestart […]

Lees verder »